20 Ocak 2012 Cuma

Webmasterlığa ilk Adımlar [1]

 
Merhaba arkadaşlar, bu mâkalemde sizlere webmasterlığa ilk adım nasıl atılılır onlardan bahsetmek istiyorum.
Web Sitenin İçeriği:
Hosting-Domain ayarlanmadan önce websitemizin temellerini tem kağıt üzerinde hemde zihnimizde üretmekte fayda var. Mâlum günümüzde hergün onlarca site kuruluyor, bu kurulan siteler içerik yönünden bizi etkiliyor, yani webmasterlar ile ilgili bir site kurmak istiyoruz ancak bu kelime üzerine kurulmuş yüzlerce site mevcut. Yani günümüzde bir websitenin temellerini atmadan önce diğerlerinden farklı olması gerekmektedir.

Web Sitenin Görselliği:
En önemli noktalardan birisidir. Bir ziyaretçiye sitenin güven vermesi gerekir, bunuda oluşturulmuş grafikler yardımıyla elde ederiz. Grafiklerin yanı sıra "CSS" bilgimizde bir o kadar önemlidir. Tema yapımcılığı ile alâkanız varsa kendi özgün temanızı kullanmanız ziyretçiye ve arama botlarına güven verecektir. Bir ipucu vermek gerekirse dünyada internet kullananların %90'ı siteye girerken ilk dikkat ettikleri yer sitenin logosudur. Yani logonun temaya çok iyi monte edilmesi önemlidir.

Web Sitemiz ve Arama Motorları:
Web sitemizi arama motorlarında daha hızlı üst sıralara çıkartmak (özellikle yoğunlukla kullanılan bir kelimede) sanıldığı kadar kolay değildir. Sabır ve uğraş gerektirir. DMOZ en büyük dizindir, bu siteye kayıt yaptırmamız arama motorlarında ki popülerliğimizi katlayacaktır. Bu konunun özüne ilerleyen mâkalelerde deyineceğim.

Web Sitenin Tanıtımı:
Sitenizin içeriğini tam oturtmadan sitenizi tanıtmaya başlamayın. Bu durum ziyaretçilerde kötü izlere neden olacaktır. Siteye gelen ziyaretçi istediği bilgiye ulaşamazsa bir daha uğramayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder